Gina Tricot och We aRe SpinDye i resurssnålt samarbete

I och med samarbetet fortsätter Gina Tricot fokusera på hållbarhet, nu med infärgningsprocessen i centrum. Av alla resurser som uppstår under ett plaggs hela livslängd – från framställning av råmaterial, till återvinning går det åt 80% under själva produktionsfasen. För att maximera effekterna av hållbarhetsomställningen, krävs det därmed ett ökat fokus på hela produktionsprocessen och i synnerhet på det mest resurskrävande av dem alla: infärgningen.

Ett av Gina Tricots fokus är att utforska nya metoder och tekniker inom hållbarhet vilket gör att samarbetet med We aRe Spin Dye känns helt rätt för oss. Tillsammans får vi en produkt med mer hållbara och cirkulära fibrer, dessutom med en mer hållbar textilproduktion med fokus på en minimal vattenanvändning. Vi är oerhört stolta över detta samarbete.” säger Emma Garrote, Global Production & Sustainability Manager på Gina Tricot.

Gina Tricot är ett lysande exempel på en agil organisation med korta beslutsprocesser. De har lyckats entusiasmera både design- och produktionsavdelningen. Det har varit avgörande för att nå fram till lanseringen av denna kollektion som sker i idag säger Andreas Andrén.

.

Om Gina Tricot

Gina Tricot är en svensk modekedja som erbjuder mode till kvinnor i över 30 länder. Gina Tricot har en stark passion för mode och har som målsättning att erbjuda kunden en ny och intressant shoppingupplevelse.

Idag har Gina Tricot över 160 butiker runt om i Sverige, Norge, Danmark och Finland, samt e-handel i hela Europa. Med omkring 1 900 anställda är 98% av dessa tjejer. För Gina Tricot är det viktigt att bygga stolthet inifrån och ut, vi är ett företag som väljer att satsa på och lyfta fram kvinnor. 

.

Om We aRe Spin Dye

Bolaget är ett svenskt cleantech-bolag som tillhandahåller och erbjuder en process och plattform för produktions- och kvalitetskontroll som möjliggör för aktörer inom mode- och konfektionsindustrin att kraftigt reducera sin miljöpåverkan. Bolagets affärsidé är att etablera en ny, hållbar och transparent standard för färgning av syntetiska textilier inom mode och konfektionsindustrin ett enkelt och användarvänligt sätt.

.

Kontakta oss för ytterligare information:

Andreas Andrén, VD We aRe SpinDye®

Mail: [email protected]

Tel: +46(0)736791475

.

Sanna Karlsson, Communication Manager Gina Tricot

Mail: [email protected]

Tel: +46 720 79 10 42