We aRe SpinDye® är en av leverantörerna i ARKETs nya sportkollektion

We aRe SpinDyes infärgningsprocess har använts som en del av den återvunna polyestern i ARKETs nya sportkollektion som lanserades den 21 januari. 

We aRe SpinDye (WRSD) har tagit fram en infärgningsprocess av återvunnen polyester som reducerar vattenåtgången med 75 procent*, kemikalieåtgången med 90 procent* och utsläppen av CO2 med 30 procent* jämfört med traditionell vatteninfärgning av tyg.

Den traditionella ”blöta processen” av tyginfärgning står, enligt svenska Mistra Future Fashion, för närmare 24 procent av ett plaggs resursförbrukning under hela dess livslängd.** 

”Vi är naturligtvis jätteglada och peppade över att få medverka som en leverantör till ARKETs nya sportkollektion och det är en viktig milstolpe för oss”, säger We aRe SpinDye®:s VD Andreas Andrén. 

”Vi kan i och med detta visa ett gott exempel på vår produktionskapacitet som är skalbar med omedelbar verkan och kan erbjuda en flexibel prisbild”. 

 

Sedan tidigare jobbar We aRe Spin Dye med ett flertal internationella varumärken som till exempel Tiger of Sweden, Filippa K, Freitag, Fjällräven, Quiksilver, Henry Lloyd, Bergans och H&M.

 

We aRe SpinDye är sedan 22 december 2020 listat på Nordic Growth Market.