We aRe Spin Dye tecknar samarbetsavtal med Hugo Boss

Det känns fantastiskt att äntligen kunna kommunicera ut detta samarbete med Hugo Boss, ett av världens största modehus med en självklar position inom high end-fashion, säger Andreas Andrén, VD på We aRe SpinDye.

Hugo Boss har en tydlig agenda för hur de stegvis ska bli ännu mer hållbara. Ett av bolagets delmål är att 2025 ha reducerat den totala vattenförbrukningen med 40% och där förväntas WRSD vara med och bidra med såväl kompetens som teknik. Hugo Boss slutmål och vision är att vara helt klimatneutrala år 2050. 

Andreas Andrén fortsätter: Vi ser verkligen fram emot att inleda samarbetet med ett så ikoniskt varumärke som Hugo Boss och som dessutom har införlivat hållbarhet i sina grundvärden, vilket så klart ligger oss varmt om hjärtat.

I november var Hugo Boss Ag med i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World för fjärde året i rad. Hugo Boss är därmed ett av de fyra företag inom segmentet textil, kläder och lyx som har kvalificerat sig för indexet. Hugo Boss är i år också listat i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) Europe för första gången. I bedömningen utförd av S&P Global förbättrades Hugo Boss hållbarhetsarbete signifikant jämfört med föregående år och Hugo Boss fick bland annat bedömningen “bäst i klassen” i flera kategorier.

Hugo Boss har sitt säte i Metzingen i Tyskland och dess omsättning 2020 var 20,4 miljarder SEK. Hugo Boss har 445 egna butiker världen över och koncernen har 13.750 anställda.

 

Om Hugo Boss

Hugo Boss är ett väletablerat modevaruhus och har sitt säte i Metzingen i Tyskland. Hugo Boss omsättning var 2020 20,4 miljarder SEK. Hugo Boss har 445 egna butiker världen över och koncernen har 13.750 anställda.

Om We aRe Spin Dye

Bolaget är ett svenskt cleantech-bolag som tillhandahåller och erbjuder en teknik och plattform för produktions- och kvalitetskontroll som möjliggör för aktörer inom mode- och konfektionsindustrin att kraftigt reducera sin miljöpåverkan. Bolagets affärsidé är att etablera en ny, hållbar och transparent standard för färgning av syntetiska textilier inom mode och konfektionsindustrin på ett enkelt och användarvänligt sätt.

Kontakta oss för ytterligare information:

Andreas Andrén, VD We aRe SpinDye®

Mail: [email protected]

Telefon: +46(0)736791475

 

Bolagets Mentor är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 1550.