We aRe Spin Dye tecknar samarbetsavtal med norska Stokke As

Stokke är uppmärksammat för att skapa produkter som är designade för att hålla hela livet. Högaproduktionsstandarder, hållbara och robusta material, flexibilitet och justeringsalternativ, tillsammans medtidlös design, är en garant för lång livslängd för Stokkes produkter.

Andreas Andrén, vd för We aRe SpinDye ser samarbetet Stokke som ett mycket spännande avtal med storpotential i:

-Självfallet står vår resurssnåla infärgningsmetod i centrum för detta samarbete. Jag har själv tre barn och vet som småbarnsförälder hur viktigt det är med hållbara produkter. We aRe SpinDye kommer nu vara med och förlänga livslängden Stokkes produkter. Som effekt av att vårtextilfiber är homogent genomfärgad, ligger våra tygers testvärden i topp för vad som kallas”colorfastness to light”. Våra tyger bleks alltså betydligt mindre i soljus än konventionellt infärgade tyger.

Janne Muri, som är projektansvarig på Stokke för detta samarbete förklarar Stokkes syn på hållbarhet.

Genom att ta hand om våra barn skyddar vi också vår planet. Vi strävar mot hållbara lösningar i allt vigör. Hög kvalitet, hållbara material och möjligheter att anpassa produkterna i takt med att barnet växer,tillsammans med en tidlös design, ger våra produkter en lång livslängd som kan vara i generationer. Och med dessa grundvärderingar inom vår koncern så känns det helt naturligt att vi inleder ett samarbete med We aRe SpinDye.

 

Viktig information

Denna information är sådan information som We aRe SpinDye (WRSD) AB (publ) måste offentliggöra i enlighet med EU: s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktperson, för offentliggörande kl. 08.30 CET den 3 Juni 2021.

 

Om Stokke

Stokke AS är en norsk tillverkare av möbler och tillbehör för barn, grundad av Georg Stokke 1932. Stokke är känt för ett brett utbud av ikoniska möbler och 2003 introducerades barnvagnen Stokke® Xplory® som av många anses vara barnvagnarnas Rolls Royce.

I december 2014 köpte NXMH, investeringsarmen till den koreanska speltillverkaren Nexon, företaget från Stokke-familjen. Stokkes huvudkontor är fortsatt baserat i Ålesund, Norge.

 

Om We aRe Spin Dye

Bolaget är ett svenskt cleantech-bolag som tillhandahåller och erbjuder en teknik och plattform för produktions- och kvalitetskontroll som möjliggör för aktörer inom mode- och konfektionsindustrin att kraftigt reducera sinmiljöpåverkan. Bolagets affärsidé är att etablera en ny, hållbar och transparent standard för färgning avsyntetiska textilier inom mode och konfektionsindustrin ett enkelt och användarvänligt sätt.

 

Kontakta oss för ytterligare information:

Andreas Andrén, VD We aRe SpinDye®

Mailandreas@spindye.com

Telefon: +46(0)736791475

Bolagets Mentor är Mangold Fondkommission AB som nås telefonnummer 08-5030 1550.