WRSD och Björn Borg ingår samarbetsavtal

Bolagen har kommit överens om formerna för samarbete och en plan för implementering av WRSDs teknik. Dagens avtal lägger grund för möjligheten till ett långsiktigt samarbete som är positivt både för bolagen och miljön.

  • Vi är mycket glada över att idag kunna presentera nyheten om ett samarbete mellan Björn Borg och WRSD. Ur WRSDs perspektiv är Björn Borg ett varumärke med ett produktsortiment som passar väldigt väl med WRSDs erbjudande, säger Andreas Andrén VD på WRSD.
  • Med hållbarhet som ett av tre fokusområden för vår verksamhet har vi åtagit oss att följa FNs 1.5-gradersmål och samarbetet med WRSD ligger helt i linje med det. Så mycket som 98% av våra utsläpp kommer från produktionen och en betydande del av det ligger i infärgningsprocessen. Med WRSDs process minskar vi både vatten- och kemikalieanvändning drastiskt, men även spill, energiåtgång och Co2-utsläpp. Initialt kommer vi att använda WRSD för ett antal plagg i våra Vår/Sommar-, Högsommar-, och Höst/Vinterkollektioner 2023, kommenterar Mija Nideborn, Produkt- och hållbarhetschef på Björn Borg AB. 

Viktig information

Denna information är sådan information som We aRe SpinDye (WRSD) AB (publ) måste offentliggöra i enlighet med EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktperson, för offentliggörande kl. 08.30 CET den 8 December 2021

Om Björn Borg

Björn Borg-koncernen äger och utvecklar varumärket Björn Borg. Fokus för verksamheten är underkläder, sportkläder och väskor samt licensiering av skor och glasögon. Björn Borgs produkter säljs på ett 20-tal marknader, varav den största är Sverige och Nederländerna.

Om WeaRe Spin Dye

Bolaget är ett svenskt cleantech-bolag som tillhandahåller och erbjuder en teknik och plattform för produktions- och kvalitetskontroll som möjliggör för aktörer inom mode- och konfektionsindustrin att kraftigt reducera sin miljöpåverkan. Bolagets affärsidé är att etablera en ny, hållbar och transparent standard för färgning av syntetiska textilier inom mode och konfektionsindustrin ett enkelt och användarvänligt sätt.

Kontakta oss för ytterligare information:

Andreas Andrén, VD We aRe SpinDye®

Mailandreas@spindye.com

Telefon: +46(0)736791475

Pernilla Johansson, Corporate communications manager

Mail: [email protected]

Telefon: +46(0)72 200 33 13